Lakitoimisto.info

Lakiasiainpalveluja tarjoavat yritykset Suomessa

Olet täällä: Lakitoimistot

Milloin kryptosijoittaja tarvitsee lakimiehen apua?

Kryptovaluutat ovat löytäneet tiensä tavallisten kansalaisten käyttöön, joten erilaiset verotukseen, kryptotestamenttiin ja muihin kryptojen laillisuuteen liittyvät kysymykset tovat alkaneet mietityttää. Verottajalla tai muilla valtion toimijoilla ei välttämättä ole valtavasti tietoa juuri kryptovaluutoista, sillä kyseessä on edelleen hyvin uusi ilmiö. Myös itse kryptosijoittajan on osattava varautua erilaisiin tilanteisiin, jolloin osaavan lakimiehen avusta voi olla hyötyä.


Nykyään löytyy monia kryptotietoisia lakimiehiä


Voit yllättyä, miten monet lakimiehet ovat asiantuntijoita kryptovaluuttojen suhteen. On yhä useampia kryptosijoittajia, jotka ovat hieman hukassa kryptoihin liittyvien lakien suhteen. Nämä lait myös muuttuvat jatkuvasti, joten voi olla hankalaa pysyä niistä perillä.


Vaikka uskoisikin pärjäävän yksin, on hyvä pyytää vähintäänkin neuvoa asiantuntijalta. Näin välttyy verokarhun pelottavalta hyökkäykseltä ja sakoilta, joita voi seurata, jos lakia ei noudata. Kryptovaluuttoihin erikoistunut lakimies tietää tarkalleen, mitä jokaisen kryptosijoittajan on otettava huomioon. Moni sijoittaja nimittäin luulee, että koska kryptovaluutat ovat erillään valtion ja pankkien toiminnasta, ei tarvitse ottaa huomioon laillisia seikkoja. Perinnönjaon ja krypto-omaisuuden myynnin yhteydessä se on kuitenkin erittäin tärkeää. Kryptovaluutat itsessään ovat Suomessa laillisia eli siitä ei ainakaan pidä olla huolissaan.


Lakimies auttaa verojen maksussa kryptovaluuttojen myynnin yhteydessä


Yksi asia, johon kryptosijoittajat voisivat kiinnittää enemmän huomiota, on verojen maksu. Kun kryptovaluuttaa, kuten Dogecoinia vaihtaa takaisin euroihin, joutuu maksamaan veroja pääomatuloistaan. Koska kryptovaluutat eivät ole verottajalle julkista tuloa, on erittäin tärkeää, että on muistanut ottaa talteen kaikki tarvittavat asiakirjat. Näissä asiakirjoista on nähtävä, miten paljon pääomatuloa olet saanut ja millaisia lisämaksuja olet maksanut. Erilaiset kryptolompakot monesti laskuttavat pienen summan aina ostotapahtuman yhteydessä. Nämä maksut vähennetään lopullisesta pääomatulosta, jolloin veroprosentti vastaa todellisuutta.


Nykyään myös sijoitustappiot lasketaan mukaan vähennykseen, sillä kryptojen verotusta on muutettu oikeudenmukaisemmaksi. Tämä on olennaista, kun on sijoittanut erittäin riskialttiiseen ja volatiiliin sijoituskohteeseen. Kryptovaluuttojen arvo on nimittäin riippuvainen kysynnästä ja tarjonnasta, jolloin niiden arvo voi muuttua erittäin lyhyessä ajassa.


Lakimies voi auttaa sopivien asiakirjojen laatimisessa, mikäli verottaja niitä kyselee. Jos itse verojenmaksussa on ongelmia, voi myös verottajalta voi tarvittaessa pyytää apua.


Kryptotestamentin laatiminen voi myös olla haastavaa ilman ammattilaisen apua


Moni kryptosijoittaja ei kenties ole tullut edes ajatelleeksi sitä, että hänen krypto-omaisuutensa voisi olla perintöä. Nykyään on kuitenkin mahdollista luoda kryptotestamentti, jonka perusteella omaisuus jaetaan kuoleman jälkeen läheisille. Testamentin laatiminen ei kuitenkaan yleisesti ottaen ole kovin helppoa, sillä on otettava huomioon monia muotoseikkoja.


Jos haluaa varmistaa, että hoitaa kryptotestamentin laatimisen varmasti oikein, voi pyytää apua kryptoihin erikoistuneelta lakimieheltä. Hän tietää, mitä tietoja tarvitaan, jotta krypto-omaisuuden jakaminen perintönä onnistuu mahdollisimman mutkattomasti. Yleensä tarvitaan asiakirjat kryptotileihin liittyen, joihin on liitetty tilien salasanat sekä esimerkiksi puhelimen ja sähköpostin salasana. Näin tileihin pääsee käsiksi myös two-factor tunnistautumisella.


Kryptotestamentilla on luonnollisesti oltava myös todistajat. He voivat olla ketä tahansa luotettavia, alle 15-vuotiaita henkilöitä, jotka eivät ole testamentin perijöitä. Muuten saatetaan alkaa epäillä, että todistaja ei ole rehellinen, sillä hän saa testamentista omaisuutta.


Byrokratiaan liittyvät ongelmatilanteet ovat lakimiehen heiniä


Valitettavasti kryptosijoittajat törmäävät usein myös muihin laillisiin ongelmiin, joita ei ehkä alun perin ottanut huomioon. Kryptoihin erikoistuneet lakimiehet osaavat auttaa myös näissä tilanteissa. Jos on kuitenkin rikkonut lakia, oli se sitten vahingossa tai ei, on vastattava seuraamuksista. Tämän takia lakimieheltä on hyvä kysyä neuvoa tarpeeksi ajoissa, jolloin vältytään pahimmilta ongelmatilanteilta.

 

  • Alue:
  • Nettisivut: Lakitoimistolla ei ole nettisivuja.
  • Osoite: Lakitoimiston osoite ei ole tiedossa
  • Huomioitavaa: Huomioitavia asioita ei ole määritelty

Tämä lakitoimistoesittely mukaan laskettuna sivustolla on julkaistu tähän mennessä yhteensä 197 laki- ja asianajotoimiston yhteystietoa. Tämän esittelysivun ns. kestolinkki on tässä siltä varalta jos haluat linkittää siihen esimerkiksi blogista tai joltain foorumilta..


Tämän hetken suosituimmat lakitoimistot ovat Asianajotoimisto Auni Särkkä ja Milloin kryptosijoittaja tar….


© Lakitoimisto.info 2023
Mikäli huomaat, että hakemistossa on vanhentuneita, virheellisiä tai puutteellisia tietoja, voit vihjata asiasta käyttämällä tätä lomaketta.